Er even tussenuit met je gezin, bij voorkeur naar een plek voor jong en oud? Denk dan eens aan Texel! Ultiem vakantiegevoel op slechts anderhalf uur rijden van Amsterdam.

De zelfpluktuin

Pluk zelf je favoriete groenten en fruit en leer je kids spelenderwijs waar hun maaltjes vandaan komen. En, vergeet geen advocaat voor opa en oma mee te nemen om hen te bedanken voor weer een jaar oppasdienst.

Eten in De Koog

Geniet van een pannenkoek bij “Wad lekker” in stranddorp De Koog. Het restaurant loopt niet over van luxe, maar je kunt er genieten van overheerlijke pannenkoeken. Kies je liever voor Italiaans? Ga dan voor de onverwachte binnentuin van restaurant Isola Bella. Tip: cannelloni met ricotta en spinazie.

Lammetjes knuffelen

Verreweg onze favoriete kinderboerderij. Schapenboerderij Texel biedt jouw peuter de mogelijkheid om te knuffelen met pasgeboren lammetjes en kuikens, een ritje te maken op een shetlander of het schapendrijven mee te maken. Voor de ouders een kop versgemalen koffie terwijl je uitkijkt over het kenmerkende Texelse landschap.

Dagje strand

Mag natuurlijk niet ontbreken in deze lijst. Misschien niet zo idyllisch als de Italiaanse Amalfikust, maar minstens net zo gezellig. Boek een houten ‘cabana’ voor het dutje van de allerkleinste terwijl jij geniet van een Texelse Skuumkoppe.

Ontdek Ecomare

Wil je meer weten over de Waddenzee, de Noordzee of Texel? Bezoek dan natuurmuseum Ecomare. Hier vind je naast zeehonden ook bruinvissen, vogels en andere zeedieren. Genieten voor jong én oud!

Vakantie op Texel boeken