Via het platform Local Nature Guide valt er iedere dag wel iets te ontdekken in de Nederlandse natuur. Wat dacht je van een wildplukexcursie aan de rand van Amsterdam, een stoomcursus bijenhouden in Weesp of een vogelsafari op Texel?

Jouw perfecte gids of activiteit
Uniek aan Local Nature Guide is dat je boekt bij een gids, in plaats van bij een organisatie. Daardoor weet je precies met wie je op stap gaat. Wil jij een gids die alles weet over paddenstoelen, iemand die goed is met kinderen of wil je als bedrijfsuitje eens kennis maken met de wondere wereld van vogels? Op basis van reviews, plaats, beschikbaarheid, expertise en prijs kies je de perfecte gids die bij jou past.

Op het platform bieden natuurgidsen allerlei activiteiten en prive tours aan. Het aanbod is zeer gevarieerd. Bekende, zeer ervaren gidsen als Klaas de Jong (winnaar tv-programma In de Ban van de Condor), Arjan Dwarshuis (Wereldrecordhouder Vogels kijken) en wildplukgids Marin Leus zijn bijvoorbeeld te boeken.

Samen de natuur leuker en belangrijker maken
Local Nature Guide is opgericht door echte natuurliefhebbers. Zij merken al jaren dat het lastig is om een goede lokale gids te vinden. ‘Vaak kost het een heleboel telefoontjes, persoonlijk netwerk en vooral heel veel tijd om iemand te vinden die het gebied goed kent’, vertelt mede-oprichter Erik van Bemmel. ’Zonde, want een lokale gids kan je alles in het gebied laten zien en brengt de natuur nóg meer tot leven’. Op het platform wordt het aanbod van gidsen en natuuractiviteiten in heel Nederland bij elkaar gebracht. Het aanbod is overzichtelijk, zodat boeken makkelijker wordt en meer mensen kunnen genieten van de prachtige Nederlandse natuur.

Local Nature GuideOutdoor kleding