Rederij Doeksen brengt je naar een verborgen parel in de Waddenzee. Vlieland is het kleinste Waddeneiland, maar groots in het bewaren van rust.

 

Je kunt er uren door heide- en bosgebied wandelen zonder maar iemand tegen te komen. En als je iemand tegenkomt is de kans groot dat het een mooie grote viervoeter is die je vanaf een ruiterpad kruist. Tip: bij VVV Vlieland verkopen ze een wandelboekje van Staatsbosbeheer met veel mooie wandelingen.

 

Met een fiets of een paar wandelschoenen kun je het hele eiland verkennen. 

Vanaf het dorp fiets je over de Postweg langs het Wad naar de Kroon’s Polders waar je tal van vogels kunt spotten, waaronder de witte Lepelaar. Aansluitend kan je genieten van een lunch of drankje bij het Posthuys, wat in de Gouden Eeuw een belangrijke schakel in de postroute was en waar je nu in alle rust kunt verblijven.

 

Stelling 12H in de duinen

 Sinds juni dit jaar heeft Vlieland er een bijzondere excursie bij gekregen. Wat je vanaf het uitgestrekte Noordzeestrand bijna niet ziet is dat er in de duinen bij de Ankerplaats een bunkercomplex uit de Tweede Wereldoorlog ligt. In ruim 2 jaar is het complex genaamd Stelling 12H door vrijwilligers in ere hersteld.

Tip: Geniet op de Waddendijk van een zelfgebakken cranberrycheesecake

Ga in de gezellige Dorpsstraat met haar vele winkeltjes naar Leut Koffiebar, koop een koffie of thee en de zelfgebakken cranberrycheesecake als take-away en loop tussen een van de gloppen (smalle steegjes) naar de Waddendijk. Daar geniet je heerlijk op een bankje met prachtig zicht over de Waddenzee..

Een bezoek aan het 45 meter hoge Vuurboetsduin mag niet ontbreken. Eenmaal in de vuurtoren kun je het hele eiland overzien. Oh, vergeet niet een bezoek te brengen aan de nabijgelegen Vlielander Kaasbunker) waar heerlijke zeewierkazen liggen te rijpen. Zeewier wat in de Waddenzee langs de Postweg wordt gekweekt.

Schitterende zonsondergangen op een haast verlaten strand

Je sluit de dag af vanaf een duin of op het Noordzeestrand waar je geniet van een schitterende zonsondergang..

Vlieland, de plek waar je heen moet voor een lekker (lang) weekend, midweek of weekje vakantie!

Benieuwd naar ervaringen van eilandbezoekers die je voor gingen? Bezoek Heerlijk Vlieland op Instagram  of Facebook voor de mooiste foto’s, filmpjes en stories.

Ecodesign outdoor accessoires